Foto: Unsplash

Vogels in Australische hitlijst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Hitlijsten staan normaal vol met de nieuwste muziek van de populairste zangers. In Australië staan daar plots nieuwe bijzondere muzikanten tussen: vogels!

De plaat Songs of Disappearance kwam binnen op nummer 5 in de ARIA-albumlijst in Australië. Op dat album staan geluiden van 53 zeldzame Australische vogels. Ze zijn bijna uitgestorven en daarom heet het album Liedjes van Verdwijning.

Vogelgeluiden

De geluiden van de vogels zijn opgenomen door natuurbeschermer David Stewart. Hij nam in veertig jaar tijd duizenden vogelgeluiden op. Een aantal daarvan zijn nu te horen op dit album, dat meer dan drieduizend keer verkocht is. De opbrengsten daarvan gaan naar een goed doel voor vogels in Australië.

Populaire artiesten verslagen

Het album zelf is gemaakt door The Bowerbird Collective. Die groep bestaat uit onderzoekers, natuurbeschermers én muzikanten die samen aan projecten werken. Ze vinden het erg bijzonder dat de vogels nu populaire artiesten zoals Mariah Carey en Michael Bublé hebben verslagen in de lijst, vertelt medeoprichter Anthony Albrecht aan ABC News.

In dit 'liedje' hoor je alle vogels:

Anderen lazen ook: Wes (12) verkoopt zelfgemaakte vogelhuisjes

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook