Puppy

'Vredeshond' Gomi bevallen van zes puppy's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vrolijk nieuws uit het huis van de president van Zuid-Korea! Daar werden deze maand zes witte hondjes geboren. 

Hun moeder Gomi was een cadeautje van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Hij gaf haar als symbool van vrede aan de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. De landen hadden jarenlang ruzie, maar hun relatie lijkt langzaam beter te worden.

Praten

De twee Korea's waren vroeger één land. Zeventig jaar geleden werd het land opgedeeld in Noord-Korea en Zuid-Korea. In Noord-Korea kwam de familie Kim aan de macht, die sindsdien met harde hand regeert. Jarenlang waren de buurlanden vijanden, maar sinds een tijdje praten de leiders over vrede. 

Jachthonden

In oktober kreeg Moon Jae-in zelfs twee jachthonden cadeau van Kim Jong-un: Gomi en Songgang. Waarschijnlijk was Gomi al zwanger toen ze naar Zuid-Korea kwam.

Anderen lazen ook: Zuid-Korea krijgt twee honden van Noord-Korea.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hoop dat het goed komt tussen zuid en noord korea en de puppy’s zijn SUPER schattig.

Blij Blij Blij Blij SUPER scahttig die puppy’s Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij

echt gaaf kidsweek i kei leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.