Foto: ProNieuws Producties

Walrus duikt opnieuw op bij Terschelling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
pinguin
Myrthe
Timmers

Ken je de walrus nog die een paar weken geleden werd gespot bij Schiermonnikoog en Harlingen? De kolos is opnieuw opgedoken. Dinsdag deed ze een dutje in de haven van Terschelling. 

Walrussen leven normaal rond de Noordpool. Ze kunnen gigantische afstanden zwemmen, maar doen dat bijna nooit. Het is niet duidelijk waarom deze joekel wel op reis is gegaan, maar ze is waarschijnlijk niet op een gezellige vakantie. Wetenschappers denken dat ze in de war is geraakt door het lawaai van schepen of dat ze ver moest zwemmen om genoeg eten te vinden. 

Lekker luieren 

De walrus lijkt het naar haar zin te hebben in Nederland. Soms zwemt ze een eindje, waarna ze weer ergens opduikt om lekker te luieren. Volgens een Duitse onderzoeker kan ze hier best een tijdje leven, zolang er maar genoeg mosselen, vissen en krabben zijn om te eten. Wel heeft ze rust nodig. Daarom mogen mensen niet van dichtbij komen kijken als de walrus ergens opduikt.  

‘Gaat goed’ 

Verder heeft de eilandhopper voorlopig geen hulp van mensen nodig. Toch houden onderzoekers een oogje in het zeil, zodat ze kunnen ingrijpen als dat nodig is. En het is natuurlijk ook wel erg leuk om op zo’n duttende walrus te passen!

Anderen lazen ook: Bijzonder: Walrus gespot bij Schiermonnikoog.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook