Foto: Marcel van Kammen

Walrus is nog steeds in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De walrus, die vorige week al werd gespot op een zandplaat bij Schiermonnikoog, is nog steeds in ons land. De bijzondere toerist heeft nu een plekje gevonden in de Friese kustplaats Harlingen.

De walrus is onderzocht door mensen van zeehondencentrum Pieterburen. Het vrouwtje zou een paar wonden aan haar voorpoten hebben, maar er verder goed uitzien. Mensen die de walrus willen bekijken, kunnen beter op zo'n honderd meter afstand van het dier blijven om haar rust niet te verstoren, zeggen deskundigen. Zij hopen dat ze zelf weer terugzwemt naar zee.

Naar Nederland

Walrussen leven eigenlijk rond de Noordpool. De enorme dieren kunnen lange afstanden zwemmen, maar dat doen ze bijna nooit. Waarom dit vrouwtje naar Nederland kwam is dan ook niet duidelijk. Ze zou op zoek kunnen zijn naar eten of in de war zijn geraakt door lawaai van schepen. Het vrouwtje werd eerder al gespot in Denemarken en Duitsland.

Anderen lazen ook: Bijzonder: Walrus gespot bij Schiermonnikoog.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook