Grienden in zee

Walvissen gered van Amerikaans strand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Lig je lekker op het strand, spoelt er opeens een groep grienden aan! Het gebeurde Amerikaanse badgasten deze week. Samen met de kustwacht duwden ze de walvissen terug in zee.

Normaal zwemmen de grienden minstens 160 kilometer bij de kust vandaan, maar dinsdag kwam een groep bij het strand van Saint Simons. Vakantievierders, de reddingsbrigade en dierenbeschermers verzamelden zich daarna op het strand om de dieren terug naar zee te duwen.

Tweeduizend kilo

Dat terugduwen was nog niet zo makkelijk. Grienden kunnen zes meter lang worden en meer dan tweeduizend kilo wegen. Het grootste deel van de walvissen lag nog in het water en kon worden teruggeduwd. Drie grienden overleefden het niet.

Onderzoek naar de grienden

De actie lijkt voor het grootste deel geslaagd. Een dag later zagen de dierenbeschermers de groep van minstens 45 walvissen al een stuk verder in zee zwemmen. Er wordt nog wel onderzocht waarom de dieren op de verkeerde plek belandden.

Dixie McCoy filmde de reddingsactie. Aan het einde van de video hieronder zie je dat het grootste deel van de dieren weer terug is in zee.

Anderen lazen ook: Walvis spoelt aan met 40 kilo plastic in maag .

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook