Foto: Pixabay

Wasberen in Limburg gelokt met sardientjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De wasbeer ziet er met z'n lieve ogen en pluizige vacht schattig uit. Maar zo schattig zijn ze niet, vinden mensen in Limburg. Daar zorgen de beesten voor overlast en daarom wil de provincie ze vangen.

De grijze dieren komen uit Noord-Amerika, maar ze werden naar Europa gehaald als huisdier. Waarschijnlijk ontsnapten er een paar, waardoor ze in Duitsland in de natuur terechtkwamen en zich gingen voortplanten. Zo komen ze ook steeds vaker in Limburg terecht. Daar lopen nu ongeveer vijftig tot honderd wasberen rond.

Overlast

En dat vinden de Limburgers helemaal niet leuk, want de beesten zorgen voor flink wat overlast. Vorig jaar werden een konijn en zijn baasje aangevallen en de beesten richten veel schade aan in de natuur. Ze kunnen ook via een schoorsteen een huis binnenkomen en daar spullen kapotmaken.

Lokken

De provincie Limburg zei in maart dat ze de wasberen willen afschieten, maar op dat plan kregen ze veel kritiek. Daarom proberen mensen ze nu te vangen door ze te lokken met sardientjes, dat meldt de NOS. Als ze uiteindelijk gevangen zijn, worden ze opgevangen bij Stichting AAP en daarna naar een dierentuin.

Anderen lazen ook: Gezocht: Wasbeer in Limburg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ze komen niet zomaar in een opvang, de wasberen worden opgevangen bij Stichting AAP! Iedereen bedankt die onze petitie tekende waarmee we konden zorgen dat de dieren niet worden afgeschoten.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps