Foto: Wildlands

Wasberen ontsnapt uit verblijf in Dierenpark Wildlands

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Veertien, vijftien, zestien... De verzorgers in Wildlands Adventure Zoo in Emmen telden vorige week nog maar zestien wasberen in plaats van 21. Er zijn dus vijf ontsnapt! Het park zet nu alles op alles om ze te vinden.

Hoe de dieren konden ontsnappen is nog niet duidelijk. En waar ze nu zijn ook niet. Daarom hebben verzorgers twintig vangkooien verspreid door het park. In de kooien ligt het lievelingshapje van de wasberen: vlees, vis en gevogelte. Als een wasbeer een hapje komt nemen valt de kooi dicht en kunnen ze weer veilig naar hun eigen verblijf gebracht worden. 

Nog in het park?

Hanneke Wijshake, woordvoerder van Wildlands, verwacht dat de dieren het park nog niet zijn uitgeslopen. Maar zeker weet ze dat niet. Wasberen zijn nachtdieren, dus de kans bestaat dat ze 's nachts het park zijn uitgewandeld. Daarom hebben de verzorgers de Dierenambulance op de hoogte gebracht. Mocht iemand een wasbeer tegenkomen, dan weten zij wat ze moeten doen. 

In een boom

Als de avonturiers toch zijn ontsnapt, verwacht Wijshake dat ze een rustige plek hebben gezocht. 'Ze zoeken naar een plekje waar ze zich fijn voelen. In een boom bijvoorbeeld.' Tot de vijf brutale vrienden zijn gevonden, blijven de andere zestien wasberen veilig in hun hokken. 

Dieren gered

De wasberen wonen sinds vorige maand in het dierenpark. Ze komen uit Limburg, waar ze gevangen werden. Zij zwierven door de natuur en zouden misschien worden afgeschoten, omdat ze er oorspronkelijk niet thuis horen. Via Stichting Aap kwamen ze bij Wildlands terecht. 

Anderen lazen ook: 5x brutale beesten die wisten te ontsnappen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

als ze niet terug vinden dan kunnen ze wel in het wild leven

hoi alles fakka dit is gwn een fatoe dus neeem het niet te siriues

Er zijn camera’s kijk daar op

Tjonge, ik hoop dat ze snel weer terecht komen

cheeseburger will kill him

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.