Foto: EPA

Wereldrecord voor ieniemini koe

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

En de kleinste koe ter wereld is… Rani! Zelfs als ze op vier pootjes stond, was het beestje uit Bangladesh maar 50,9 centimeter hoog. Daardoor kon ze rechtop onder haar soortgenoten doorlopen én heeft ze nu het wereldrecord voor allerkleinste koe ooit te pakken. Door Myrthe Timmers

Rani kreeg die titel nu van Guinness World Records. De koe maakte haar record zelf niet meer mee. Ze is vorige maand overleden aan een probleem met haar maag. Haar baasjes zijn daar nog erg verdrietig over, maar ze vinden het wel heel fijn dat Rani alsnog een wereldrecord op haar naam heeft gezet. ‘We zijn blij dat ze haar verdiende eer heeft gekregen’, zegt haar baasje Sufian.

Echte ster

Het piepkleine koetje werd twee jaar geleden geboren op een boerderij in Bangladesh. Omdat ze zoveel kleiner was dan haar stalgenoten, werd Rani een echte ster op internet. Ook daarbuiten was ze populair: meer dan vijftienduizend mensen kwamen naar haar boerderij om de beroemde koe in het echt te zien en natuurlijk een foto met haar te maken. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: EPA

Meer records

Rani is niet het enige dier met een wereldrecord. In januari overleed de grootste hond ter wereld. En een grutto maakte vorig jaar de allerlangste non-stop vlucht ooit. En een wereldrecord verpesten? Dat kunnen dieren ook. Doordat deze vlieg op het verkeerde moment binnen kwam zoemen, ging een recordpoging dominostenen omgooien de mist in.

Anderen lazen ook: Grutto breekt record nonstop vliegen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook