Foto: AFP

Woede om prinses te paard op catwalk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Prinses Charlotte van Monaco opende deze week een Chanel-modeshow op een wel heel bijzondere manier. Ze kwam binnen op een paard! En dat vond niet iedereen zo'n goed idee. 

De prinses van de kleine staat in het zuiden van Frankrijk is sinds een jaar een bekend gezicht van modemerk Chanel. Daarnaast rijdt ze ook graag paard en doet ze regelmatig mee met professionele wedstrijden. Eén en één is twee, moet het modemerk gedacht hebben. En dus opende zij de show op haar acht jaar oude ros Kuskus.

Absurd en niet te begrijpen

Dat een dier gebruikt wordt om een modeshow te openen, is voor veel mensen niet te begrijpen. Op social media kreeg Charlotte dan ook veel kritiek. Ook dierenrechtenorganisatie PETA was niet blij. 'Paarden zijn geen modeaccessoires die gewend zijn aan wandelen op een catwalk onder felle en warme lampen. Er klonk ook nog harde muziek. Het is absurd dat dit heeft kunnen gebeuren', liet de directeur van PETA na afloop weten. De prinses heeft nog niet op de kritiek gereageerd.

Foto: AFP

Anderen lazen ook: Filmpje: Vliegend hert in India.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook