Een wolf in Drenthe. Foto: Staatsbosbeheer

Wolvin heeft gezelschap van een mannetje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Sinds kort woont er officieel een wolvin in Nederland. En zij is niet alleen, blijkt nu. Af en toe krijgt ze bezoek van een mannetje. Dat onderzochten onderzoekers uit Wageningen.

De onderzoekers onderzochten de keutels van de wolven. Uit het DNA blijkt dat niet alles van een vrouwtje is, maar ook van een mannetjeswolf. 'Nu er niet alleen een wolvin maar ook een wolf rondloopt  zijn er in mei misschien wel jonge wolfjes', zegt Glenn Lelieveld van Wolven in Nederland tegen RTL Nieuws. 'Dit is het begin van een roedel.'

Blijvertje?

Of het mannetje al lang in Nederland is en of hij een blijvertje is, is nog niet duidelijk. Het vrouwtje woont hier sinds kort wél officieel, omdat ze langer dan een halfjaar in ons land is. Wolvenkenners gaan nu onderzoeken hoe groot haar leefgebied op de Veluwe precies is.

Prima plek

Nederland is een prima plek voor wolven om te leven. De dieren hebben volgens Lelieveld maar weinig nodig, vertelde hij eerder aan Kidsweek. ‘Een groot stuk grond en reeën, zwijnen en herten om op te jagen. Daar hebben we meer dan genoeg van in Nederland’, zegt hij.

Anderen lazen ook: Wat moet je doen als je een wolf tegenkomt?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

jes eindelijk nog een wolf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.