Bevers
Dier van het Jaar

Worden bevers Billy en Bella Dier van het Jaar 2022?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2022? Worden het de verliefde bevers Billy en Bella uit dierenpark Wildlands?

Wildlands Adventure Zoo in Emmen verbouwden vorig jaar een beverburcht. De dierentuin hoopte dat daar op een dag twee bevers een liefdesnestjes wilden bouwen. Bevervrouwtje Bella werd gekoppeld aan een mannetje, maar met hem had ze alleen maar ruzie. Match mislukt! Er werd een nieuwe date voor haar geregeld: Billy.

Liefde op het eerste gezicht

Eerst moesten ze twee weken elkaars geur ruiken en aanwezigheid horen, voor ze elkaar mochten zien. En het was liefde op het eerste gezicht! De twee zijn niet meer bij elkaar weg te slaan. Dolgelukkig zijn ze in hun beverpaleis. Ze zijn vaak binnen, want ze vinden al die bezoekers nog een beetje spannend. Dierverzorgers zijn de dieren daarom aan het trainen om wat vaker naar buiten te komen. Maar het belangrijkste: Billy en Bella zijn nog steeds onafscheidelijk. Het is dus nu duimen dat er kleintjes komen!

BeversStem jij op Billy en Bella?

Ga naar diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een spellenpakket. De winnaar van de Dier van het Jaar-verkiezing krijgt een cheque ter waarde van duizend euro voor een goed doel naar eigen keuze. Dierenpark Wildlands koos voor: WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds.

 

 

Anderen lazen ook: Dit zijn de genomineerden voor Dier van het Jaar 2022

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook