Sultan en Sayeeda

Worden oorlogstijgers Sultan & Sayeeda Dier van het Jaar 2018?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een ovenpoes, een opruimhond, twee oorlogstijgers en een ontsnapkoe: bijzonder nieuws uit het afgelopen jaar over bijzondere dieren. Maar welk dier gun jij de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2018? Maak kennis met de genomineerde Sayeeda en Sultan! Redacteur Charlotte vertelt waarom deze oorlogstijgers haar favorieten zijn.

Oorlog is verschrikkelijk, ook voor dieren. Kijk maar naar Sayeeda en Sultan. Deze tijgers leefden in een Syrische dierentuin die werd gebombardeerd. Ze kregen nauwelijks eten en drinken en raakten gestrest van alle bommen. Gelukkig werden ze vorig jaar gered. Nu wonen ze in een opvangcentrum in Friesland. Daar worden ze goed verzorgd. ‘Met Sayeeda gaat het heel erg goed’, vertelt verzorger Juno van Zon. ‘Sultan gaat ook met sprongen vooruit, maar heeft nog veel stress.’ Ik vind het superfijn dat Sayeeda en Sultan zo goed opknappen. Sinds een maand kunnen ze zelfs weer samen spelen! Niemand zou oorlog mee hoeven maken. Mensen niet, maar ook dieren niet. Sayeeda en Sultan verdienen een fijne toekomst!

Goede doel

Alle genomineerde dieren steunen een goed doel. Sultan en Sayeeda kiezen voor Felida Big Cat Centre.

sultansayeedaWorden Sultan en Sayeeda Dier van het Jaar 2018?

Gaat jouw stem naar Sultan en Sayeeda?

Ga snel naar de website en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je stemt, maak je automatisch kans op een fiets van Popal!

Kom naar de uitreiking tijdens het Dier van het Jaar Feest!

Wil jij live bij de bekendmaking van de winnaar zijn? Dat kan! Meld je hier aan voor het Dier van het Jaar-feest op zondag 30 september in DierenPark Amersfoort. Voor € 10,50 per persoon (normaal kost de entree € 19,50 voor kinderen en € 22,50 voor volwassenen) kun je om 11.00 uur de uitreiking bijwonen én de hele dag door het park lopen. Ook kun je knutselworkshops volgen, spelletjes doen, met Scoop op de foto en Kidsweek-redacteuren ontmoeten! Wees er snel bij, want op = op!

Nog meer lezen over de Dier van het Jaar Verkiezing? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

sprotje is in een OVEN gestopt

Ik ben voor kat sprotje

Ik ben voor de oorlogstijgers

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.