Foto: Bruce en Boris
Dier van het Jaar

Worden speurhonden Bruce en Boris Dier van het Jaar 2021?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2021? Worden het speurneuzen Bruce en Boris?

Ruiken, snuffelen en speuren. De Nederlandse labrador Bruce (4) en terriër Boris (2) zijn er zó goed in, dat ze er hun werk van hebben gemaakt. De twee professionele speurhonden vlogen onlangs samen met hun baasje Wesley naar Zuid-Amerika. Daar sporen ze nu smokkelwaar op om jaguars te beschermen.

Superkrachten

Op vliegvelden en havens zoeken de speurneuzen in bagage naar tanden, botten en huiden van die roofdieren. Die producten worden namelijk veel van Zuid-Amerika naar Azië gesmokkeld om sieraden of medicijnen van te maken. Tijdens hun werk gebruiken de twee hun eigen superkrachten. Boris is heel stoer, trekt zich niks aan van mensen en springt overal makkelijk bovenop of sluipt ergens onderdoor. Bruce is juist heel lief en enthousiast en komt daardoor op veel plekken.

Groot spel

Als ze niet op missie zijn, wandelen de harige helden in het bos of zijn ze aan het trainen. De twee vervelen zich nooit en vinden het speuren één groot spel. En ze maken de wereld er ook nog een beetje mooier mee. Win-win!

Bruce en BorisStem jij op Bruce en Boris?

Ga naar diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een speelgoedpakket. De winnaar van de Dier van het Jaar-verkiezing krijgt een cheque ter waarde van duizend euro voor een goed doel naar eigen keuze. Wesley koos voor: Wildlife Watchdogs uit Indonesië.

Anderen lazen ook: Dit zijn de genomineerden voor Dier van het Jaar 2021.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook