Charlie
Dier van het Jaar

Wordt ara Charlie Dier van het Jaar 2021?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2021? Wordt het de avontuurlijke ara Charlie?

Op avontuur gaan, zit de blauw-gele ara Charlie in het bloed. Ze vliegt altijd vrij rond door de Haagse wijk Loosduinen en hopt van tuin naar balkon. Ook neemt ze vaak een kijkje bij de voetbal- en hockeyvelden. Tegen de avond keert ze altijd weer terug naar huis. Maar een paar maanden geleden was Charlie plots verdwenen!

Ontvoerd

Baasje Mark wist het meteen zeker: ze was ontvoerd. Een blauw-gele ara is namelijk veel geld waard. Er werd een beloning uitgeloofd en Mark reed stad en land af om bij iedereen te gaan kijken die zei haar gezien te hebben.

Charlie is terug

Na drie weken vermissing durfde hij er bijna niet meer op te hopen dat zijn geliefde papegaai nog zou opduiken. Maar ineens stond er een man aan de deur met een grote kartonnen doos. En daarin zat Charlie! Inmiddels te bekend om nog door te verkopen aan een handelaar. Charlie is gelukkig helemaal de oude. Nog altijd vliegt ze lekker buiten rond. Wel met een gps-tracker of met haar nieuwe maatje: soldatenara Vinnie.  

CharlieStem jij op ara Charlie?

Ga naar diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een speelgoedpakket. De winnaar van de Dier van het Jaar-verkiezing krijgt een cheque ter waarde van duizend euro voor een goed doel naar eigen keuze. Mark koos voor: Hope for wings, dat zich inzet voor papegaaien in nood.

Anderen lazen ook: Dit zijn de genomineerden voor Dier van het Jaar 2021.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook