hermien de koe

Wordt Hermien Dier van het Jaar 2018?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een ovenpoes, een opruimhond, twee oorlogstijgers en een ontsnapkoe: bijzonder nieuws uit het afgelopen jaar over bijzondere dieren. Maar welk dier gun jij de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2018? Maak kennis met één van de genomineerde dieren: Hermien! Redacteur Sandra vertelt waarom deze koe haar favoriet is.

Avontuurlijk, stoer en superdapper. Ik vind Hermien fantastisch, want deze krachtige koe was het afgelopen jaar haar eigen redder in nood! Op het moment dat ze met een groep andere koeien naar de slacht werd gebracht, sloeg ze op de vlucht. Wekenlang dwaalde ze rond in het bos en lukte het om uit handen van de boer te blijven. Ondertussen was Hermien vaak in het nieuws en werd een echte BB’er (Beroemd Beest). Toen ze na een maand of twee toch werd gevangen, was er genoeg geld ingezameld. Joepie! Zo hoefde ze niet alsnog naar de slager, maar mocht naar het koeienrusthuis in Friesland. Dit dappere dier mag daar de rest van haar leven luieren en grazen. Tenminste, als ze niet weer ontsnapt...

Goede doel

Alle genomineerde dieren steunen een goed doel. Hermien kiest voor Koeienrusthuis de Leemweg

Wordt Hermien Dier van het Jaar 2018?Gaat jouw stem naar Hermien? 

Ga snel naar de website en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je stemt, maak je automatisch kans op een fiets van Popal!

Kom naar de uitreiking tijdens het Dier van het Jaar Feest!

Wil jij live bij de bekendmaking van de winnaar zijn? Dat kan! Meld je hier aan voor het Dier van het Jaar-feest op zondag 30 september in DierenPark Amersfoort. Voor € 10,50 per persoon (normaal kost de entree € 19,50 voor kinderen en € 22,50 voor volwassenen) kun je om 11.00 uur de uitreiking bijwonen én de hele dag door het park lopen. Ook kun je knutselworkshops volgen, spelletjes doen, met Scoop op de foto en Kidsweek-redacteuren ontmoeten! Wees er snel bij, want op = op!

Nog meer lezen over de Dier van het Jaar Verkiezing: hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

De rest van de dieren worden door mensen
Gedaan .Behalve Joy maar dat doen andere
honden ook.

Een koe is cool

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.