Baloe
Huisdier van het Jaar

Wordt hond Baloe Huisdier van het Jaar 2022?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk huisdier wordt Kidsweek Huisdier van het Jaar 2022? Wordt het hond Baloe?

Baasjes Hanne (11) en Otje (9) uit Breda: ‘Baloe is een echte held. Hij heeft 21 cavia’s gered. Tijdens een rondje door het bos rook hij wat. Hij begon te snuffelen tussen de doorns en te blaffen. Daar lagen de cavia’s in een sloot onder een bramenstruik! We vonden het heel zielig dat de dieren zo waren achtergelaten.'

Heldhaftig

'Sommige waren gewond. De Dierenambulance heeft ze meegenomen en naar het asiel gebracht. Baloe is vaker heldhaftig geweest. In het bos heeft hij ook een keer een klein hondje geholpen. Een grote hond was heel gemeen aan het doen, toen heeft Baloe keihard geblaft en 'm weggejaagd.’

Stem jij op hond Baloe?

Stemmen kan tot maandag 3 oktober via diervanhetjaar.nl. Het winnende dier wint een ingelijste illustratie van zijn of haar huisdier gemaakt door Isa Bredt. Je kent haar misschien wel van het populaire Instagram-account @pet_disneyfication, waar ze van gewone huisdieren ware Disney-personages maakt.

Anderen lazen ook: Dit zijn de genomineerden voor Huisdier van het Jaar 2022

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook