Hulphond Pip
Huisdier van het Jaar

Wordt hulphond Pip Huisdier van het Jaar 2021?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Voor het eerst kan er dit jaar ook gestemd worden op vier bijzondere huisdieren. Zij maken kans op de titel Huisdier van het jaar. Wordt het hulphond Pip?

Baasje Seff (7) vertelt over zijn bijzondere huisdier: ‘Pip heeft me door een moeilijke tijd geholpen. Door alle coronamaatregelen van het afgelopen jaar had ik het heel moeilijk. Ik vond het lastig dat ik niet meer naar school kon en mijn vrienden niet kon zien. Ook lijkt er geen einde aan de coronacrisis te komen. Dat ik niet weet wanneer het overgaat, vind ik lastig.' 

Mijn held

'Ik kwam bij een kindercoach terecht die met hulphonden werkt. En zo kwamen we op het idee om een puppy te kopen. Pip is een stoer meisje dat mij troost als ik verdrietig ben. En als ik druk ben in mijn hoofd, ga ik met haar wandelen. Ze is een jack russell en dus lekker actief. Pip is niet alleen mijn beste vriendin, maar ook echt mijn held!’

Stem jij op hulphond Pip?

Stemmen kan tot maandag 27 september via diervanhetjaar.nl. Het winnende dier wint een ingelijste illustratie van zijn of haar huisdier gemaakt door Isa Bredt. Je kent haar misschien wel van het populaire Instagram-account @pet_disneyfication, waar ze van gewone huisdieren ware Disney-personages maakt.

Anderen lazen ook: Dit zijn de genomineerden voor Huisdier van het Jaar 2021.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook