Foto: Lotje
Dier van het Jaar

Wordt kat Lotje Dier van het Jaar 2021?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2021? Wordt het de stelende kat Lotje?

Mondkapjes, speelgoed en zelfs onderbroeken! Kat Lotje uit Assen is een echte dief. Als het begint te schemeren, gaat ze op rooftocht door de tuinen van de buren. Ze pikt doekjes en kledingstukken van de waslijnen en sleept alles mee naar huis.

Kleptokat

Geregeld ligt de vloer bezaaid met spullen. Ook neemt ze regelmatig een kijkje op een bouwplaats waar ze werkhandschoenen steelt. Inmiddels liggen er al twaalf complete paren in huis! Haar baasje Brunhilde noemt haar een kleptokat. Een naam die perfect bij Lotje past: want iemand die niet kan stoppen met stelen noem je een kleptomaan.

Beroemd

Brunhilde is bezig met een kinderboek en een verhalenbundel over haar bijzondere huisdier. Lotje wordt steeds beroemder in haar woonplaats Assen. Ze wordt daar zelfs herkend op straat. Volgens Brunhilde lijkt het net of ze doorheeft dat er veel aandacht voor haar is. Want ze loopt nu nog meer als een diva door de buurt!  

LotjeStem jij op Lotje?

Ga naar diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een speelgoedpakket. De winnaar van de Dier van het Jaar-verkiezing krijgt een cheque ter waarde van duizend euro voor een goed doel naar eigen keuze. Brunhilde koos voor: Stichting Dierenlot.

Anderen lazen ook: Dit zijn de genomineerden voor Dier van het Jaar 2021.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook