Kip Mosterd
Huisdier van het Jaar

Wordt kip Mosterd Huisdier van het Jaar 2021?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Voor het eerst kan er dit jaar ook gestemd worden op vier bijzondere huisdieren. Zij maken kans op de titel Huisdier van het jaar. Wordt het kip Mosterd?

Baasje Fien (11) vertelt over haar onverwachte huisdier: ‘Mijn kip Mosterd is eigenlijk per ongeluk geboren. Ik had eieren in de supermarkt gekocht voor mijn twee duiven: Saar en Armando. Zij zijn de hele tijd broeds. Omdat wij geen jonge duiven willen, leggen we nepeitjes in hun nest. Toen we die een keer niet konden vinden, heb ik er een supermarktei ingelegd. Na drie weken kwam Mosterd daaruit gekropen!'

Kippenhok

'Ik wist niet wat ik zag! En de duiven ook niet. Die mochten natuurlijk geen kleintjes, maar hebben er nu toch een. Mosterd is heel tam. Ik ga vaak met haar naar een kippenhok in de buurt, zodat ze kan wennen aan de kippen. Hoe ik aan de naam Mosterd kom? Haar veren hebben die kleur!’

Stem jij op kip Mosterd?

Stemmen kan tot maandag 27 september via diervanhetjaar.nl. Het winnende dier wint een ingelijste illustratie van zijn of haar huisdier gemaakt door Isa Bredt. Je kent haar misschien wel van het populaire Instagram-account @pet_disneyfication, waar ze van gewone huisdieren ware Disney-personages maakt.

Anderen lazen ook: Dit zijn de genomineerden voor Huisdier van het Jaar 2021.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook