Jip
Huisdier van het Jaar

Wordt konijn Jip Huisdier van het Jaar 2022?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Huisdier van het Jaar 2022? Wordt het konijn Jip?

Baasje Lisa-Linn (11) uit Buren: ‘Jip werd als klein konijntje op Marktplaats te koop gezet, maar niemand wilde hem hebben. Daarom werd hij buiten vrijgelaten. Maar Jip is een tam konijn, hij wist dus niet hoe hij daar moest overleven. De opvang De Konijnenherberg heeft hem uiteindelijk gevonden.'

'Toevallig waren wij net op zoek naar een nieuwe vriend voor ons konijn Lucia. Die mocht daarom een tijdje logeren bij de Konijnenherberg en daar ontmoette ze Jip! Hij was helemaal niet schuw, ondanks dat hij natuurlijk lang op straat heeft geleefd. Hij is helemaal gewend bij ons thuis en altijd samen met Lucia.’

Stem jij op konijn Jip?

Stemmen kan tot maandag 3 oktober via diervanhetjaar.nl. Het winnende dier wint een ingelijste illustratie van zijn of haar huisdier gemaakt door Isa Bredt. Je kent haar misschien wel van het populaire Instagram-account @pet_disneyfication, waar ze van gewone huisdieren ware Disney-personages maakt.

Anderen lazen ook: Dit zijn de genomineerden voor Huisdier van het Jaar 2022

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook