Foto: Leonarda
Dier van het Jaar

Wordt Leonarda 12 Dier van het Jaar 2021?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2021? Wordt het de zwemmende koe Leonarda 12?

Leonarda 12 is een echte overlever. Ze graasde in juli met haar kudde in Roermond toen de Maas overstroomde. Haar baasje, boer Har Smeets, probeerde zijn koeien nog naar binnen te lokken met voer. Maar omdat hun buik net vol zat met gras lukte dat niet. Ze hadden helemaal geen honger! Hoe het is gebeurd blijft een raadsel, maar even later is Leonarda 12 helemaal in het water terechtgekomen.

Snuit boven water

Bijna honderd kilometer verderop, in het Brabantse Escharen, werd de koe gespot door een voorbijganger. Alleen haar snuit piepte nog net boven het water uit. De brandweer kon het uitgeputte dier uit het water tillen. Boer Smeets begrijpt niet hoe ze zo’n eind heeft gezwommen. Volgens hem is echt een wonder dat het haar is gelukt. Hij is nu extra zuinig op haar. Ze krijgt alles wat ze lekker vindt, zoals brood en gras. En ze mag de rest van haar leven in het weiland staan en daar ook oud worden. 

LeonardaStem jij op Leonarda 12?

Ga naar diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een speelgoedpakket. De winnaar van de Dier van het Jaar-verkiezing krijgt een cheque ter waarde van duizend euro voor een goed doel naar eigen keuze. Har Smeets koos voor: Zorgboerderij Bolvennerhof in Echt.

Anderen lazen ook: Dit zijn de genomineerden voor Dier van het Jaar 2021.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook