Schaapsherder Zoë
Huisdier van het Jaar

Wordt schaapsherder Zoë Huisdier van het Jaar 2021?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Voor het eerst kan er dit jaar ook gestemd worden op vier bijzondere huisdieren. Zij maken kans op de titel Huisdier van het jaar. Wordt het schaapsherder Zoë?

Baasje Mirre (9) vertelt over haar dappere huisdier: ‘Onze border collie Zoë helpt mijn vader bij zijn werk als schaapherder. Maar zo’n twee jaar geleden kreeg ze een ernstig ongeluk. Ze werd aangereden door een auto en kon niet meer lopen. Ze kreeg pinnen in haar bekken en we dachten dat ze nooit meer schapen kon drijven. Dat was heel vervelend voor mijn vader. Maar ook voor ons!'

Knuffelhond

'Zoë is de liefste hond die je je maar kunt bedenken. Als er een schaap in de buurt is, is de rest van de wereld niet belangrijk. Maar als ze klaar is met werken, is ze een echte knuffelhond. Zoë heeft hard gewerkt om weer helemaal beter te worden. Ik vind het bijzonder dat het gelukt is en dat ze nog steeds bij ons is.’

Stem jij op schaapsherder Zoë?

Stemmen kan tot maandag 27 september via diervanhetjaar.nl. Het winnende dier wint een ingelijste illustratie van zijn of haar huisdier gemaakt door Isa Bredt. Je kent haar misschien wel van het populaire Instagram-account @pet_disneyfication, waar ze van gewone huisdieren ware Disney-personages maakt.

Anderen lazen ook: Dit zijn de genomineerden voor Huisdier van het Jaar 2021.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook