Sorte, de tweekoppige schildpad. Foto ANP
Dier van het Jaar

Wordt schildpad Sorte Dier van het Jaar 2022?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Niet één, maar... twee koppen! En tellen we daar nou zes pootjes? Schildpad Sorte is een gevalletje apart. Wordt hij Dier van het Jaar 2022?

Het tweekoppige dier kwam eind juli ter wereld in Putten. Baasje Ruben van Schoor schrok zich een hoedje. Wat een gek gezicht deze schildpad! Hij dacht dat het een tweeling was in één huisje. 

Twee koppen, één hart

Van Schoor nam het dier mee naar een dierenarts voor een grondig onderzoek. Tijdens een scan kon die zien dat Sorte dan wel twee koppen heeft, maar slechts één lijf en hart. Dat is gelukkig niet gevaarlijk. Het gaat zelfs hartstikke goed. Sorte loopt een beetje gammel, maar wordt extra in de gaten gehouden of-ie niet op z’n rug ligt. Voor zover bekend is Sorte de tweede schildpad ter wereld die zo geboren is.

Eten en poepen

'Het is echt een geluk dat-ie het zo goed doet', vertelt Van Schoor. 'Sinds zijn geboorte is hij al een paar centimeter gegroeid. Hij eet en poept zoals het hoort. Sorte is Portugees voor ‘geluk’ en dat past wel bij deze schildpad.'

Foto Kidsweek

Stem jij op schildpad Sorte?

Ga naar diervanhetjaar.nl en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je dat doet, maak je automatisch kans op een spellenpakket. De winnaar van de Dier van het Jaar-verkiezing krijgt een cheque ter waarde van duizend euro voor een goed doel naar eigen keuze. Baasje Ruben van Schoor koos voor: Stichting Schildpaddenopvang Nederland.
 

 

Anderen lazen ook: Dit zijn de genomineerden voor Dier van het Jaar 2022

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook