Wordt Sprotje Dier van het Jaar 2018?

Wordt Sprotje Dier van het Jaar 2018?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Een ovenpoes, een opruimhond, twee oorlogstijgers en een ontsnapkoe: bijzonder nieuws uit het afgelopen jaar over bijzondere dieren. Maar welk dier gun jij de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2018? Maak kennis met één van de genomineerde dieren: Sprotje! Redacteur Cora vertelt waarom deze pechpoes haar favoriet is.

Je gelooft je oren niet als je hoort wat er gebeurd is met dotje Sprotje. Ik kan ’t bijna niet vertellen zo erg vind ik het. De poes uit het Belgische Kortrijk is tijdens een feestje door een regelrechte domkop in een hete oven gestopt. Na een kwartier zette iemand de poes onder de douche. En pas een dag later is ze naar een dierenartspraktijk gebracht. Sprotje was er slecht aan toe. Ze had grote brandwonden en bleek ook nog inwendige schade te hebben. ‘Ze is als voetbal gebruikt’, zeiden de dierenartsen uit Kortrijk. Maar ondanks alles bleef ze spinnen en kopjes geven. Ook de artsen gaven niet op. Zij hebben Sprotje wekenlang supergoed verzorgd. Nu woont ze, weer helemaal opgelapt, in een lief adoptiegezin. Sprotje is een echte kampioen, zeggen de dierenartsen. Eens, zeg ik. En een dotje.

Goede doel

Alle genomineerde dieren steunen een goed doel. Sprotje kiest voor Dierenartsen Overleie.

Wordt Sprotje Dier van het Jaar 2018?Gaat jouw stem naar Sprotje? 

Ga snel naar de website en stem! Let op: je mag maar één keer stemmen. Als je stemt, maak je automatisch kans op een fiets van Popal!

Kom naar de uitreiking tijdens het Dier van het Jaar Feest!

Wil jij live bij de bekendmaking van de winnaar zijn? Dat kan! Meld je hier aan voor het Dier van het Jaar-feest op zondag 30 september in DierenPark Amersfoort. Voor € 10,50 per persoon (normaal kost de entree € 19,50 voor kinderen en € 22,50 voor volwassenen) kun je om 11.00 uur de uitreiking bijwonen én de hele dag door het park lopen. Ook kun je knutselworkshops volgen, spelletjes doen, met Scoop op de foto en Kidsweek-redacteuren ontmoeten! Wees er snel bij, want op = op!

Nog meer lezen over de Dier van het Jaar Verkiezing? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

zieleg!!!!!

Ik stem op sprotje

Sprotje is zoooon snoesje en zoooooo zielig!!! Welke domkop had nou het idee om zooon snoesje poesje IN EEN OVEN TE STOPPEN!!!!???? Rentweg Oeps Rentweg

WHAT!!?? WIE DURFT ZOIETS NOU TE DOEN MET ZOOOON SCHATJE!!!!!!!??????? Duimomlaag Duimomlaag Oeps Oeps Rentweg Rentweg Rentweg Oeps Oeps Duimomlaag Duimomlaag

OMG Zooon snoepje wie durft er nou zoooon schattje in een oven te stoppen!!?? Oeps Rentweg Oeps

Ik vind het heel rot coordinator sprotje en ik vind dat na all deze pijn dat ze kreeg vind ik dat ze het waard is Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps