Teckel Zazou

Zazou is leukste hond van Nederland: 'Ze is lief en sterk'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Teckel Zazou uit Naarden mag zich de ‘leukste hond van Nederland’ noemen. De teckel heeft die titel gekregen van radiostation Radio 10. Kahlan (12), het baasje van Zazou, is zo trots als een pauw.

Het altijd vrolijke beestje zit in een speciale hondenrolstoel. Die heeft ze nodig omdat ze verlamd raakte aan haar achterpoten, na een aanval van een rottweiler. Baasje Kahlan (12): ‘Zazou is lief, superstoer en heel sterk. Ze was even in levensgevaar na die aanval, maar ze wilde er gewoon bij blijven. Ze knuffelde ons steeds enzo. En nu gaat het gelukkig weer heel goed met haar.’ 

Een jaar lang brokken

Na het grote succes van de eerste zoektocht vorig jaar, is Radio 10-dj en hondenliefhebber Gerard Ekdom ook dit jaar weer op zoek gegaan naar de ’Leukste Hond van Nederland’. Alle baasjes van Nederland konden hun hond aanmelden om kans te maken de opvolger te worden van labradoodle Pieter. Pieter is een schoolhond. Hij helpt kinderen op basisscholen die bijvoorbeeld faalangst hebben. Maar wat wint een Hond van het Jaar nou eigenlijk? Zazou krijgt een jaar lang brokken, een 'brokaal' en eeuwige roem.

Anderen lazen ook: Dit zijn de kanshebbers voor Dier van het Jaar 2020

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

zielig hond in een rolstoel
Oeps

Wat een lieve en sterke hond !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps