zeehondenpups

Zeehondenpups wachten op elkaar met 'praten'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Om de beurt praten: zelfs de meeste volwassenen vinden dat best lastig. Maar zeehondenpups blijken er een kei in!

Andrea Ravignani van de Vrije Universiteit Brussel ontdekte dat tijdens zijn onderzoek bij het Zeehondencentrum in Pieterburen. Zeehondjes van nog maar vier weken kunnen al rekening houden met de andere pups in hun groep en om de beurt roepen. Ook zorgen ze ervoor dat hun roep net iets anders klinkt.

Heel slim

De Italiaanse onderzoeker had die uitkomst niet verwacht, vertelt hij in de Leeuwarder Courant. 'Dit is erg verbazingwekkend.' En vooral ook slim. 'Als alle pups tegelijk beginnen met praten, is er een big mess en hoor je niets meer.' Doordat de pups keurig op elkaar wachten met ‘praten’, kunnen de zeehondenmoeders heel duidelijk horen wie wat zegt. Als ze dan maar niet allemaal tegelijkertijd terugroepen: ‘Het eten staat klaar!’

Anderen lazen ook: Hoe help je een huiler?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.