Beeld Chesterzoo

Zeldzaam girafje komt met een dreun op de wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de Britse dierentuin Chester Zoo is deze week een girafje geboren. Het langnekje is een Rothschildgiraffe, een zeldzame soort. Het kleintje kwam met een flinke dreun op de wereld. 

Giraffenmoeders gaan nooit liggen als ze bevallen van hun baby. Dat is veel te gevaarlijk in het wild. Maar daardoor begint het leven van kleine girafjes altijd met een valpartij van twee meter hoogte. Gelukkig kunnen ze dat hebben.

Zeventig kilo

Het nog naamloze kleintje kwam eerst met zijn voorpoten en koppie naar buiten. Al snel stond het girafje te wankelen op zijn lange poten. Het jonkie weegt meteen al zeventig kilo. Maar dat is nog lang niet zoveel als de duizend kilo die zijn moeder weegt.

Béng!

De dierentuin had voor de geboorte al een camera opgehangen in het giraffenhok. Daarmee hebben ze de geboorte heel mooi kunnen filmen. In het filmpje hieronder kun je goed zien hoe het jong de wereld in klettert. En hoe de andere giraffen nieuwsgierig toekijken.

Anderen lazen ook: Bijzondere giraffe-verhuizing

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps