AFP

Zeldzame papegaai in gevaar door schimmelinfectie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Slecht nieuws voor de kakapo, een zeldzame papegaaiensoort. Door een schimmelinfectie worden de dieren extra bedreigd.

Ze zijn groen, wegen soms wel twee kilo en kunnen niet vliegen: kakapo's. De zeldzame papegaai komt alleen voor in Nieuw-Zeeland. Vroeger in heel het land, maar volgens de Britse krant The Guardian nu nog maar in een klein deel. Dat komt omdat veel van de bossen waar de vogels leefden, zijn verdwenen.

Kakapo's 

Op dit moment bestaan er nog ruim 200 kakapo's, waarvan ongeveer 70 kuikens. Met een groot fokprogramma wordt er geprobeerd om de papegaaisoort in leven te houden. Of eigenlijk: om de groep een flink stuk groter te maken.

Schimmel

Maar een schimmelinfectie gooit roet in het eten. In april werd de eerste kakapo ziek door een schimmelinfectie. Sindsdien zijn er bijna 40 besmette vogels geteld. In speciale dierenziekenhuizen krijgen ze een maandenlange behandeling. Sommige papegaaien gaan daarna alsnog dood.

Anderen lazen ook: Papegaai met vliegangst uit boom gered.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het heel zielig ik wil de papegaai best redden maar hoe

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.