Witte orka Frosty naast een andere orka

Zeldzame witte orka gespot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een groep toeristen in Californië werd vorige week zondag op een bijzonder schouwspel getrakteerd. Er zwom een bijna helemaal witte orka onder hun boot door!

Met Newport Coastal Adventure kunnen mensen in de buurt van Los Angeles dolfijnen en walvissen spotten vanaf een boot. Wie geluk heeft, kan ook een groep orka’s zien. Maar de laatste keer dat dat gebeurde was bijna anderhalf jaar geleden.

Verrekijkers

Tot vorige week zondag. De organisatie werd getipt door een ander bedrijf voor walvissafari’s en ging meteen met alle beschikbare boten op pad. Terwijl de bemanning van de boot druk door verrekijkers op zoek was naar de dieren, gilden de passagiers het opeens uit. Op vierhonderd meter van de boot zwom een groep van zeven orka’s voorbij.

Witte orka

Een van de orka’s was bijna helemaal wit. Alleen zijn kop en rugvin zijn grijs. Het is een mannetje van drie jaar oud dat Frosty wordt genoemd. Door een afwijking maken zijn cellen minder pigment aan, en pigment is wat kleur geeft aan je huid.

Naar het noorden

De boot bleef tweeënhalf uur bij de orka’s voordat de grote dolfijnen weer verder zwommen richting het noorden.

Orka's vlakbij bootFoto's Newport Coastal Adventure & Pacific Offshore

Anderen lazen ook: Gevangen orka Lolita komt weer vrij

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook