Foto: Vier Voeters/Bogdan Baraghin

Zeven verwaarloosde leeuwen opgevangen in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Door een rol in een videoclip van een Roemeense artiest heeft de driejarige leeuw Simba onbedoeld zijn eigen leven gered, maar ook dat van zes van zijn broers en zussen. Zij zijn door dierenorganisatie Vier Voeters gespot en naar Nederland gebracht.

De dieren woonden samen in een veel te klein en gammel verblijf in Roemenië. Vooral Simba (op de foto hierboven) was er slecht aan toe. Hij heeft slecht eten gehad, loopt slecht en heeft vergroeiingen. Ook had hij wondjes aan zijn poten. Dat was goed te zien in de clip waardoor er allerlei alarmbellen gingen rinkelen.

Reddingsactie

Ook bij dierenorganisatie Vier Voeters. Die zette een grote reddingsactie op. Simba is met nog zes andere leeuwen van hetzelfde baasje naar opvangcentrum Felida in Friesland gebracht. Daar sterken ze nu aan. Ook wordt de dieren geleerd weer echt leeuw te zijn. Als dat goed gaat, worden ze naar een speciaal reservaat in Zuid-Afrika gebracht. Simba blijft in Friesland. Door alles wat er met hem is gebeurd, heeft hij extra veel zorg nodig. 

Anderen lazen ook: Leeuwen mogen toch in ARTIS blijven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook