Foto: Samsung

Zuid-Afrikaanse rangers zoeken virtuele hulpjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Houd je van dieren spotten én zit je graag achter de computer? Dan kunnen rangers uit Zuid-Afrika jouw hulp goed gebruiken. Zij vragen mensen om camerabeelden vanuit een natuurpark te bekijken en mee te speuren naar stropers. 

In het enorme Krugerpark leven veel wilde dieren. Normaal komen veel toeristen naar de leeuwen, olifanten, neushoorns en giraffes kijken, maar door het coronavirus kan dat nu niet. Stropers hebben daardoor meer kans om op de dieren te jagen. De vrouwelijke rangers van de Black Mamba’s doen er alles aan om de beesten te beschermen. Ze houden een gebied van vijfhonderd vierkante kilometer in de gaten (dat is net iets groter dan het eiland Texel). Maar de rangers kunnen natuurlijk niet altijd overal zijn. Daarom plaatsten ze vier camera’s op plekken waar stropers vaak het park ingaan. 

Meespeuren 

De komende maanden kan iedereen van een afstand meespeuren. Zie je iets opvallends, zoals een stroper die rondsluipt, een gat in een omheining of een val? Dan kun je dat melden en gaat een parkwachter erop af. Ondertussen zamelen de rangers ook geld en eten in voor de mensen in de buurt zodat die geen geld meer hoeven te verdienen met bijvoorbeeld de verkoop van neushoornhoorns. Meer dan twintigduizend mensen hebben deze week al een digitale wacht gehouden. De rangers zijn dolblij met al die extra ogen. 

Hier kun je live meekijken met de rangers. 

Foto: Samsung

Anderen lazen ook: Naar de dierentuin vanuit je eigen huiskamer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps