Rat rijdt auto

Filmpje: Ratten leren autorijden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Huh, een rat achter het stuur? Jazeker! Een groep wetenschappers uit Amerika heeft ratten leren autorijden. Hierdoor hopen ze meer te leren over de hersenen van mensen.

De groep wetenschappers verdeelden de ratten in twee groepen. De ene groep kreeg speelgoed, de andere niet. Van een grote plastic fles bouwden de onderzoekers een rattenautootje. Dat konden de dieren besturen door tegen een metalen draad te duwen. Zo reed het wagentje naar een beloning: eten!

Poep onderzocht

Wat bleek? De ratten met speelgoed konden beter rijden dan de ratten uit het saaie hok. Het spelen was goed geweest voor hun hersenen. De wetenschappers onderzochten ook de poep van de dieren. In de keutels van de autorijdende ratten zaten meer stofjes die tegen stress beschermen dan normaal. De onderzoekers denken daarom dat het leren van een nieuwe taak goed is voor het zelfvertrouwen.

Stofjes tegen stress

Dit geldt waarschijnlijk ook voor mensen. Door iets te doen waarbij in je lichaam stofjes vrijkomen die tegen stress beschermen, ben je waarschijnlijk beter beschermd tegen mentale ziektes als depressie. Maar je hoeft niet te wachten op rijles. Leren skateboarden of een giga-Lego-kasteel bouwen helpen ook.

Bekijk hieronder een filmpje van een rat in een autootje:

Anderen lazen ook: Help! Er is een muizen- en rattenplaag op komst.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

LEUK ik lees dit iedere dag Duimomhoog en NIET
Duimomlaag #leuknieuws nou,hele FIJNE dag
nog he!!
Blij joehoe Juichen

hahaha

Leuk! Ik wist niet dat ratten überhaupt konden leren autorijden Duimomhoog Duimomhoog

dit is en onderwerp voor mijn school

hoi iedereen dit is cool

ik vind het heel grappig Blij Blij Blij Blij Oeps Duimomlaag Juichen Juichen Duimomhoog Duimomhoog

woyyooow die rat maakt auto-ongeluk en hij/zij gaat dood hahaha.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.