EPA

Brandweer in Australië redt uitgedroogde koala

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Al weken heeft Australië last van extreme hitte en bosbranden. Tijdens het blussen heeft de brandweer een uitgedroogde koala gered.

Je kunt het je misschien moeilijk voorstellen, maar in Australië is het bloedheet. Hoewel het hier winter is, hebben ze in Australië last van een extreem hete zomer. Vorige week werd het er meer dan 40 graden! De hitte zorgt voor een recordaantal bosbranden.

Water uit flesjes

Honderden huizen zijn verwoest en meerdere mensen zijn overleden. Verdrietig nieuws, maar gelukkig is er af en toe ook een goed bericht. In de buurt van de stad Adelaide heeft de brandweer dit weekend een koala gered. Het dier was uitgedroogd en op zoek naar water. Brandweerlieden zagen de koala en gaven hem water uit flesjes. Op beelden (zie hieronder) zie je hoe snel de dorstige koala het water opdrinkt.

Anderen lazen ook: Noodtoestand in Australië door hitte en bosbranden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

#SafeTheKoala's

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.