Stichting AAP

Chimpansee Marria gaat voor het eerst samenwonen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het is een heel bijzondere dag voor chimpansee Marria, want vandaag maakte ze voor het eerst in haar leven kennis met een soortgenoot.

Nadat Marria jarenlang als 'mens' bij een gezin in Portugal woonde, leert ze nu bij Stichting AAP om weer chimpansee te zijn. Zo kan de 13-jarige Marria nu bijvoorbeeld vlooien en echte apengeluiden maken. De hoogste tijd om ook eens een andere chimpansee te leren kennen!

Kom bij me, kom bij me

'Het is zo goed gegaan, hier droomden we van', zegt David van Gennep, directeur van Stichting AAP, met tranen in z'n ogen. Op een groot scherm zag hij hoe Marria chimpansee Sony ontmoette. 'Het mooiste moment vond ik dat ze gelijk met haar arm door het luik ging. Alsof ze zei: kom bij me, kom bij me.' 

Op het filmpje hieronder zie je hoe Marria en Sony samen spelen.

In de krant (verschijningsdatum 2 november 2017) lees je meer over Marria en Sony.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Marria voor het eerst naar buiten of Bezoekers in dierentuin nageaapt door apen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hallo hahahahah ik weet niet wat ik doe

ik snap het ook niet zo goed

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.