Varken Pigcasso kan prachtig schilderen

Dit varken schildert net zo goed als Picasso

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Pigcasso: de perfecte naam voor een varken (pig in het Engels) dat net zo goed kan schilderen als de beroemde Spaanse kunstschilder Picasso!

Het grote Zuid-Afrikaanse varken Pigcasso werd een paar jaar geleden gered van de slacht en woont nu op een opvangboerderij in de buurt van Kaapstad. In plaats van een ham in de winkel is ze een beroemd schilder geworden. Vorige week had ze tussen het schilderen even tijd voor een fotoshoot.
Varken Pigcasso kan prachtig schilderen

Knorrende Pigcasso

Haar talent werd ontdekt toen ze een keer de kwast van een werkman ‘leende’. Volgens haar baasjes doet ze niets liever dan met een penseel in haar bek al knorrend kunstwerken maken. Haar handtekening is een rondje met twee gaatjes: een stempel van haar neus. De opbrengst van haar schilderijen gaat naar het opvangen van afgedankte dieren.

Anderen lazen ook: Surfwedstrijd voor honden (en een varken).

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

haha handig
grappig en...
slim!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.