babyneushoorn

Filmpje: Babyneushoorn voor het eerst naar buiten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het was donderdag een spannende dag voor de zwarte babyneushoorn in Diergaarde Blijdorp. Het beestje mocht voor het eerst naar buiten!

De babyneushoorn huppelde vrolijk door het buitenverblijf, maar bleef wel zo dicht mogelijk bij zijn moeder Naima. Dat is ook niet zo gek, want de neushoorn is nog niet eens twee weken oud. Hij werd geboren op 23 december. Zo te zien vond hij het heel leuk om buiten te spelen.

Buiten spelen

De komende tijd gaat de jonge neushoorn vaker naar buiten, als het mooi weer is. Als het geen mooi weer is moet-ie binnen blijven. Dan kun je hem via de webcam van de dierentuin bekijken. 

Bijzonder

Het beestje kreeg deze week veel aandacht, omdat het heel bijzonder is dat er een zwarte babyneushoorn is geboren. In Nederland was dat al meer dan veertig jaar niet gebeurd. Ben je benieuwd naar de baby? Het filmpje kun je hieronder bekijken. 
 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ontsnapte dolfijn zwemt tussen toeristen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.