Kangoeroerat

Filmpje: kangoeroerat deelt karate-trap uit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Amerikaanse onderzoekers ontdekten hoe kangoeroeratten zich verdedigen. Ze blijken niet alleen met hun lange achterpoten heel hoog te kunnen springen. Ze kunnen ook keiharde karate-trappen uitdelen aan hun vijand.

Kangoeroeratten zijn verre familie van de Australische kangoeroe. Met hun lange achterpoten kunnen deze kleine buideldieren enorm hoog springen, wel acht keer zo hoog als ze zelf zijn. Door hun staart als een soort roer te gebruiken, kunnen ze zelfs in de lucht draaien om de perfecte schop uit te delen. 

Techniek

En dat doen ze zo snel dat je het met je blote oog bijna niet kunt zien. Met een super-slowmotion-camera is het wetenschappers gelukt om de traptechniek van deze ninja-ratten vast te leggen. In het filmpje hieronder zie je hoe een ratelslang er flink van langs krijgt: 

Anderen lazen ook: Verdwaalde papegaaiduiker gevonden in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow dot is echt heel erg mooi Oeps Duimomhoog

Echt super cool dat zoon klein beestje dat kan

ja, 'echt zo cool'.

Knap , ik zou het zelf niet kunnen.

Ik vind kidsweek een hele leuke krant. Ik vind het echt super tof en mijn favoriet is de moppenweek. Ook hebben jullie superleuke foto’s erin staan.

Groetjes Isabo Crama

Ninjaratten nemen de wereld over!

ik heb medeleide met de slang

ik heb een dikke karate trap uitgedeeld aan die slang

ik heb medeleide met de slang

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.