Mauritius Images GmbH

Filmpje: vogel doet alarm na

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Myrthe Timmers
Myrthe
Timmers

Geen kukeleku of tok-tok, maar een keihard alarm. Een liervogel in een Australische dierentuin laat bezoekers al weken schrikken door een imitatie te geven van een sirene.

Australische liervogels staan erom bekend dat ze geluiden uit hun omgeving perfect kunnen nadoen, iets wat zeker geldt voor deze verenbol. ‘Evacuate now, evacuate now’, schalt het door zijn verblijf, wat zoiets betekent als ‘ga naar buiten, ga naar buiten’. Daarna schreeuwt de vogel een serie perfect getimede sirenegeluiden uit.

Ontsnapte leeuwen

De liervogel leerde het geluid van de sirene kennen toen begin november vijf leeuwen ontsnapten uit hun verblijf. De dierentuin zette meteen het alarm aan om bezoekers te waarschuwen. Inmiddels zitten de leeuwen alweer een hele tijd veilig achter hun hek, maar het alarm klinkt nog regelmatig in de dierentuin. Uit de keel van de liervogel, dat wel.

 

Anderen lazen ook: Zebravinken zingen liefdeslied in eigen dialect

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook