Foto: Jan van IJken

Filmpje: Zo ontstaat een salamander

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Van één cel naar een levend wezen. Filmmaker Jan van IJken filmde het ontstaan van een salamander onder de microscoop. In zijn filmpje Becoming zie je alle details.

In zes minuten laat de filmmaker zien hoe een bevruchte eicel uitgroeit tot een beestje met een kloppend hart. Aan het einde wurmt een baby-salamander zich uit het ei. Dat duurt in het echt ongeveer vier weken. ‘Ik wilde het ontstaan van leven zien. Dat is zo mysterieus en onzichtbaar. Bij vrouwen in de buik is het natuurlijk helemaal niet te zien, maar salamanders hebben eitjes met een doorzichtige schaal en daarbij kan het dus wel. Ik heb mijn camera gepakt en ben bijna in het ei gekropen’, vertelt Van IJken.

Het filmpje kun je hieronder bekijken. In de krant (verschijningsdatum 21 februari 2019) lees je er meer over.

BECOMING from Jan van IJken on Vimeo.

Anderen lazen ook: Filmpje: Apen maken Indiase hoofdstad onveilig.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

salamander zie ik niet Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.