Videostill: Schmidt Ocean Institute

Glazen octopus gefilmd in Stille Oceaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Wow! Onderzoekers keken hun ogen uit tijdens een grote expeditie in de Stille Oceaan. Ze maakten een filmpje van een glazen octopus. Het is heel zeldzaam dat het dier is gefilmd. 

De octopus is op 651 meter diepte gefilmd door een onderwaterrobot van onderzoekers. Het dier kan inclusief tentakels 45 centimeter lang worden. Hij is doorzichtig en het lijkt daardoor wel of hij van glas is gemaakt. Alleen zijn ogen en ingewanden zijn niet doorschijnend. 

Hier zie je het filmpje van de onderzoekers. De tekst gaat verder onder de tweet.

Meer ontdekken

Deskundigen weten al zo'n honderd jaar dat de glazen octopus bestaat, maar er was nog niet eerder zo'n duidelijk filmpje gemaakt. Ze hopen nu door deze video meer te ontdekken over het dier. 

Bijzondere walvishaai

De octopus werd gefilmd tijdens een expeditie van de onderzoekers. Tijdens hun reis van 34 dagen spotten ze de octopus wel twee keer. Dat is best bijzonder, aangezien hij hiervoor nog nooit zo goed werd gefilmd. De onderzoekers zagen ook een bijzondere walvishaai. Dat zag er zo uit: 

Anderen lazen ook: Vissers redden zeearend uit tentakels van octopus. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook