hond Joy ruimt plastic op

Hond Joy speurt naar plastic flesjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Niks graven naar botten of rennen met stokken, hond Joy speurt het allerliefst naar lege plastic flesjes en blikjes. Al kwispelend vult de labrador vuilniszak na vuilniszak.

Elke dag zijn Joy en haar baas Alex van Eck te vinden in de Middelwaard, een recreatiegebied langs de Lek bij Vianen. Vooral met dit mooie weer genieten veel mensen daar van de zon, maar vergeten ze nog weleens hun rommel op te ruimen. Vreselijk vindt Van Eck al dat afval dat achterblijft. Daarom trainde hij zijn hond om plastic flesjes, blikjes en kartonnen drinkpakjes op te speuren.

Trainen

Om Joy te leren afval te verzamelen, prikte haar baasje eerst gaatjes in een petfles en stopte er iets lekkers in. Dat flesje gooide hij weg in de tuin en dan moest de labrador erachteraan. Na weken trainen kon Joy het zo goed dat ze de beloning niet meer nodig had. Zodra ze haar 'werkjas' aan heeft, is ze niet meer te stoppen. Ze springt zelfs het water in als daar afval ronddobbert.

Meer plastic-speurders

Via zijn stichting Enjoycleaningup probeert Van Eck nu ook andere baasjes enthousiast te maken en dat lukt al heel goed. Op Facebook zie je foto's van andere honden die net als Joy hebben geleerd om afval in te zamelen.

Anderen lazen ook: Hondje Penny kan schrijven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben zoo Blij dat er zoon honden bestaan
bedankt Joy !!!!!! Duimomhoog

Joy is leuk en gaaf Juichen

Joy zou een onderscheiding moeten ontvangen. Supertrots en hartverwarmend! Verbeter de wereld en begin in je eigen straat, dat zal een wereld van verschil maken. Doen jullie ook mee?!

DE HOND DEED HEEL GOED VAN DE AFVAL GOED VOOR HET MILIEU GROETJES VAN EVELINE KAMPERMAN

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.