Videostill The Guardian

Kever loopt op z'n kop in het water

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Zie ik dat nou goed? De Australische student John Gould knipperde waarschijnlijk even een paar keer met z'n ogen. Tijdens een onderzoek zag hij opeens een kever ondersteboven in het water lopen.

John Gould was voor een onderzoek eigenlijk op zoek naar een kikker. Maar terwijl hij in het water staarde, viel zijn oog opeens op de bijzondere kever. Het leek volgens Gould wel of de kever op de onderkant van het wateroppervlak liep. 

In dit filmpje kun je zien hoe dat eruit zag:

De kever is heel klein, hij is maar 6 tot 8 millimeter. Het is nog niet helemaal duidelijk wat voor soort kever dit is, maar waarschijnlijk hoort hij bij de watervanger-kevers.

Blijven hangen

Onderzoekers weten nog niet precies hoe het kan dat de kever zo onder het wateroppervlak loopt. Ze denken dat hij misschien lucht opslaat in zijn lichaam, waardoor hij aan het oppervlak kan blijven hangen. Waarschijnlijk leeft de kever daar zodat hij niet wordt aangevallen door roofdieren die dieper in het water leven.

Anderen lazen ook: Keververzamelaar uit Tsjechië opgepakt met 280.000 kevers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook