Foto: AP

Koeien in Canada gered met jetski

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Door zware regenval zijn er overstromingen en modderstromen in Canada. Veel boerderijen zijn daardoor onder water gelopen. Met jetski's en bootjes worden de koeien daar nu in veiligheid gebracht.

In twee dagen tijd viel er in het westen van Canada net zoveel regen als normaal in een maand! Wegen staan onder water en er is grote schade aan spoorlijnen. Inwoners van het stadje Merritt moesten hun huis uit, om te voorkomen dat ze ingesloten zouden raken door het water.

Klimaatverandering

De overstromingen zijn in de provincie British Colombia. De premier van die provincie, John Horgan, riep woensdag de noodtoestand af. Er mag nu niet meer worden gereisd naar het gebied en er worden hulptroepen gestuurd om inwoners te helpen. Horgan liet weten dat er zeker één iemand is overleden door de overstromingen. Het is niet de eerste keer dat het gebied te maken krijgt met extreem weer. Afgelopen zomer waren er ook al extreme hittegolven. Volgens Horgan zullen dit soort gebeurtenissen vaker voorkomen door klimaatverandering.

Bootjes en jetski's

Niet alleen mensen moesten vertrekken uit het gebied, maar ook een groep koeien. Vijftig dieren stonden vast bij een boerderij. Gelukkig schoot een groep vrijwilligers te hulp. Met bootjes en jetski's hielpen ze de koeien door het water heen. Bekijk hier hoe dat eruit zag:

Anderen lazen ook: Koe Leonarda12 zwom honderd kilometer door Limburg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook