zeearend

Loeren naar de lente

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Hoewel het nog koud is buiten, hebben veel vogels de lente in hun kop. Sinds deze week kun je dankzij de Vogelbescherming weer live mee gluren in de nesten van acht verliefde stelletjes. 

De plek in wilg, net als vorig jaar? Of toch dat oude, krakkemikkige haviknest? Pa en ma Zeearend zijn er nog niet uit. Dát we de twee zeearenden dit jaar kunnen begluren, is trouwens nieuw. Nooit eerder hing er een camera zo dicht bij deze enorme vogels.

Nestje plaatsen

Hieronder kun je een film bekijken van de plaatsing van de webcam bij het zeearendnest in Nationaal Park De Alde Feanen.

Slepen & snavelen

Een duizelingwekkende 1,7 miljoen views had de familie Ooievaar vorig jaar. Een heleboel mensen in Nederland keken ademloos toe hoe twee jonkies in mei dapper het nest uit vlogen. Logisch dus, dat ze deze lente weer te zien zijn. En ze hebben er zin in: pa en ma zijn druk aan het slepen met takjes!

Nieuwsgierig naar de nestjes van bosuilen, ijsvogels, kerkuilen, koolmeesjes, ooievaars, slechtvalken, steenuilen en zeearenden? Op www.beleefdelente.nl kun je mee gluren.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Slimme vogel of Vleermuis sneller dan vlugste vogels.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook