Foto: Reuters

Mannetjespinguïns broeden samen op ei

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In een dierentuin in de Duitse stad Berlijn verwachten twee mannelijke pinguïns samen een kuiken. Het stel broedt sinds juli heel zorgvuldig op een ei dat ze hebben gekregen.

De smoorverliefde mannetjes Skipper en Ping laat al een tijdje merken dat ze een kinderwens hebben en klaar zijn voor het vaderschap. Zo zaten ze regelmatig op etensresten en stenen om een broedpoging te doen. Dat werkte natuurlijk niet, maar dat bracht de verzorgers wel op een idee.

Voorbeeldige ouders

Een vrouwtje verwaarloosde haar ei en daarom besloten de verzorgers om Skipper en Ping een kans te geven. Ze legden het ei bij het paar en sindsdien zorgen de mannetjes ervoor dat het warm blijft. Ze leggen het om en om in een plooi onder hun buik of op hun voeten. 'Ze gedragen zich nu al als voorbeeldige ouders', zegt een woordvoerder in een Duitse krant. Het is wel nog even spannend of de goede zorgen van de twee resultaat hebben. Niemand weet of het ei bevrucht is en of er ook echt een kuiken uit gaat komen. 

Hetzelfde geslacht

Het is niet zo bijzonder dat twee pinguïns van hetzelfde geslacht zo onafscheidelijk zijn. Stelletjes van twee mannetjes en twee vrouwtjes komen regelmatig voor. Eén op de vijf pinguïnkoppels is een homostel. In een dierentuin in Australië kregen twee mannetjes vorig jaar samen een jonkie. De kleine merkt er niks van dat-ie opgroeit bij twee vaders. Bij de opvoeding is geen verschil tussen de taken van mannetjes en vrouwtjes.

In het filmpje hieronder kun je Skipper en Ping bekijken.

Anderen lazen ook: Bijzonder: twee mannetjesgieren zorgen samen voor kuiken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps