Dolfijn

Ontsnapte dolfijn zwemt tussen de toeristen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Zwemmen met dolfijnen: veel mensen willen dat ooit een keer doen. Toeristen op het eiland Curaçao hadden geluk, zij deelden opeens de zee met dolfijn Pasku.

De 9-jarige dolfijn was ontsnapt uit een aquarium. Het verblijf staat in verbinding met de zee, maar is met een hek onder water afgesloten zodat de dieren niet weg kunnen zwemmen. Dat was Pasku toch gelukt!

Uitlaten

Elke dag gaat het hek omhoog en mogen de dolfijnen - onder begeleiding - even zwemmen in een groter gebied. Toen de dolfijnen gisteren werden 'uitgelaten', zwom Pasku ploteling de verkeerde kant op.

In paniek

Voor de mensen op het strand en in de zee was het leuk, maar de dolfijn zelf raakte een beetje in paniek. Inmiddels is het de verzorgers gelukkig gelukt om het dier weer terug in het aquarium te krijgen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Nieuwe mini-dolfijn ontdekt: met snor en zonder tanden of Dolfijnen spelen computerspelletje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook