De-lederschildpad-in-de-Oosterschelde-foto-Landelijke-Eenheid-Zuid-West

Schildpad van 2,5 meter dobbert in Oosterschelde

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

2,5 meter lang is ie: de schildpad dat gisteravond in de Oosterschelde dobberde. Het dier hoort eigenlijk thuis in de Atlantische Oceaan. Heel bijzonder dus dat hij zich even langs onze kust liet zien!

Agenten op een politieboot zagen het dier zwemmen. Eerst dachten ze nog dat het één of ander gek voorwerp was, maar de schipper besloot voor de zekerheid om te draaien. Het bleek een volwassen lederschildpad te zijn, de grootste schildpaddensoort ter wereld. Heel soms worden die in de Noordzee gezien.

Verkeerde afslag

De lederschildpad zwemt normaal gesproken in grote wateren. Van tropische zeeën tot poolwateren. Maar de Zeeuwse Oosterschelde is eigenlijk wel een maatje te klein voor het dier. Het Reddingsteam Zeedieren denkt dat het dier de verkeerde afslag heeft genomen. 

Kwallen knabbelen

Maar een reddingsactie was niet nodig. De schildpad zag er gezond uit en was volop aan het jagen, vertelde iemand van het Reddingsteam Zeedieren aan Omroep Zeeland: 'Zo lang er voldoende voedsel is, kwallen in dit geval, is er geen enkel probleem.'

Bekijk hieronder het filmpje dat de agenten van het dier maakten:

Anderen lazen ook: Lachende schildpad toch niet uitgestorven

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

oke dit is gewoon vet erg want is het daar wel veilig voor hem?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.