zeehondenpup willem2017

Stormachtig weer brengt zeehondenpups in problemen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Zeehondencentrum Pieterburen heeft de eerste witte huiler, een jong wit zeehondje, van deze winter opgevangen. De pup werd op een strand van Vlieland aangetroffen.

Na 24 uur observeren werd duidelijk dat mama zeehond niet meer in de buurt was. Daarom is vrijdagochtend besloten het diertje op te vangen. Hij is vernoemd naar een van de vrijwilligers die hem vond en heet Willem.

Geboorteseizoen

In Nederland is het geboorteseizoen van de grijze zeehond net begonnen. Daarom liggen er wel meer witte pups op de stranden en in de duinen van Vlieland. Dat is niet erg omdat de moeder er gewoon bij is. 

De pups en moeders hebben natuurlijk wel voldoende rust en bescherming nodig, daarom heeft zeehondencentrum Pieterburen een filmpje gemaakt waarin te zien is wat er kan gebeuren als de dieren worden verstoord. Kijk maar eens mee.

En pup Willem? Die zal er waarschijnlijk wel bovenop komen en snel voor het publiek te zien zijn. Het zeehondencentrum hoopt natuurlijk wel dat er niet nog meer pups opgevangen hoeven te worden, want het beste is dat ze bij hun moeder blijven.

Advies

Mocht je een pup zien dan is het belangrijkste advies: afstand houden, hond aan de lijn en bij enige twijfel met Pieterburen bellen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zeehond Summer naar huis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oeeoeoeoeoo

Oeoeoeeoeoeoe

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps