Olifant_India

Verdwaalde Indiase olifant teruggebracht naar het bos

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een verdwaalde olifant veroorzaakte onrust in een stad in Noord-India. Politie en dierenbeschermers besloten hem daarom terug te brengen naar zijn reservaat, maar dat ging nog niet zo makkelijk.

De mannetjesolifant was vanuit een natuurreservaat voor wilde dieren, via de autoweg naar de stad Guwahati gewandeld. Daar liep hij in trage pas door de drukke straten. Hij duwde tegen een paar auto's aan, maar richtte verder geen schade aan. 

Voedsel

Volgens Indiase media komt het in India steeds vaker voor dat wilde dieren in steden en dorpen opduiken. Door stedenbouw en de aanleg van wegen, blijft er minder natuur voor de dieren over. Daarom gaan ze op zoek naar voedsel in de bewoonde wereld.

Hijskraan

De politie en dierenbeschermers besloten dat het veiliger was om het dier terug te brengen naar zijn eigen plek. Dat was nog niet zo eenvoudig, want de olifant liet zich niet makkelijk vangen. Met hekken werd het mannetje eerst ingesloten. Een schot uit een verdovingsgeweer maakte de olifant bewusteloos, waarna hij opgetakeld kon worden met een hijskraan. De olifant mocht eerst bijkomen in de dierentuin en werd later teruggebracht naar het bos. 

Hoe dat allemaal ging zie je in dit filmpje

Anderen lazen ook: Waarom heeft een olifant een slurf?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

daar ben ik het niet mee eens

stop dat is niet lequk haal dat nu meteen eraf stomme kids week

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.