Zeearend

Vissers redden zeearend uit tentakels van octopus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een groep vissers uit Canada heeft deze week een zeearend uit de tentakels van een octopus gered. De actie leverde bijzondere beelden op.

De vissers hoorden gekrijs en gespetter in het water in de buurt van Vancouver. Toen ze keken waar de geluiden vandaan kwamen, zagen ze hoe een zeearend in het water werd vastgehouden door een grote octopus. 'We wisten niet zeker of we ons er mee moesten bemoeien omdat het Moeder Natuur is', vertelde één van de vissers aan de Amerikaanse tv-zender CNN. 'Maar het was hartverscheurend om te zien dat deze octopus de zeearend probeerde te verdrinken.'

Ontsnappen

In het filmpje is te zien hoe de roofvogel geen kant op kan. Met een stok lukt het de vissers om de dieren uit elkaar te krijgen. Op een gegeven moment was er genoeg ruimte voor de zeearend om te ontsnappen.

Anderen lazen ook: Mysterieus 'zeemonster' aangespoeld in Rusland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

maar hij red geen vis

Zitten octopussen ook in zoet water!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.